תרבות השפע שאנו חיים בה מקדשת נדיבות, השקעה ונתינה – כפועל יוצא מכך, בלא מעט אירועים פרטיים ועסקיים כאחד, נותר במקום מזון רב אשר מצד אחד לא ניתן לשמור אותו לאירוע הבא, אך מצד שני, חבל לזרוק אותו.
במאמר זה אציג לך כמה דרכים בהם ניתן למחזר ולשמר את המזון הרב שנותר באירוע הפרטי או העסקי.
ב – Food Truck Events, אנו מאמינים בבזבוז מינימלי של מזון באירועים פרטיים או עסקיים. הצוות הקולינרי של Food Truck Events יבנה עבורך תפריט מותאם אישית אשר יותאם בצורה מלאה לכמות המוזמנים, הצרכים והחלומות שלך. לקבלת פרטים נוספים על פוד טראק לאירועים קטנים וגדולים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2149268 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה ניתן לעשות עם שאריות המזון באירוע שלך?
לפי נתונים אחרונים של המשרד להגנת הסביבה, כ – 30% מהפסולת שנזרקת בישראל היא מזון.
התופעה של בזבוז מזון היא תופעה גלובלית אשר מתרחשת בעיקר בקרב צרכני העולם המערבי. לצערנו, התופעה מובילה לשינויי אקלים, זיהום אוויר, ייקור של מוצרים וכדומה- אך במקרים רבים, המודעות לבזבוז המזון מגדילה את הסיכוי להצלתו.
באופן כללי, במקום לזרוק את המזון שנותר, ניתן להשתמש בו ב – 2 דרכים עיקריות:
- תרומת מזון לנזקקים – בישראל קיימות אינספור עמותות ציבוריות אשר יכולות לאסוף את המזון שנותר מהאירוע ולהעביר אותו לנזקקים אשר יכולים ליהנות ממנו. לא מעט חברות ועסקים בתחום חוששים לתרום את המזון שנותר מחשש לתביעות, אך חשוב לדעת כי חוק עידוד תרומות מזון, התשע"ט-2018 פוטר מאחריות פלילית או נזיקית כל עסק, חברה וארגון אשר תורם בתום לב מזון לעמותה שעוסקת בתחום.
- צריכה אישית – אם כמויות המזון שנשארו באירוע אינן מספיקות לתרומה, מומלץ לקחת אותן ביחד איתך ולהשתמש בהם לצריכה אישית. האוכל יכול לשמש לא רק אותך, אלא גם את הכלב או החתול שלך. לדוגמא, ניתן להכין אוכל יבש לכלבים, חטיפים ופינוקים שיהיו הרבה יותר בריאים, טובים ואיכותיים מהחנות שמציעה מזון תעשייתי בייצור המוני.
לסיכום, בזבוז מזון הוא תופעה שעלינו להילחם בה ביחד – במקום לזרוק את האוכל לפח בסיום האירוע שלך – מומלץ לתרום, למחזר או לצרוך אותו בצורה עצמאית.