מערך הכשרות בישראל כולל אינספור גופי כשרות אשר חלקם מוכרים לציבור הרחב וחלקן לא.
במאמר זה אציג את סוגי הכשרות בישראל, כך שתוכל לבחור את רמת הכשרות המתאימה לך.
הצוות הקולינרי של Food Truck Events מציע לך פוד טראק כשר לאירועים אשר מאובזר בכל הציוד, חומרי הגלם והדברים הנחוצים לאירוע. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הצרכים הקולינריים ולהתאים עבורך תפריט מנצח. לקבלת פרטים נוספים על פוד טראק לאירוע שלך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2149268 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה ההבדל בין סוגי הכשרות בישראל?
לפי סקר שנערך לאחרונה על ידי איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כ – 65% מהישראלים מעדיפים לרכוש ולאכול מזון כשר. מתוך המשיבים אשר מקפידים לאכול מזון כשר, 48% סומכים על כל תעודת כשרות של הרבנות המקומית, , 19% מהמשיבים סומכים על כשרות מהדרין ויתר המשיבים סומכים רק על תעודות כשרות של בד"צים (בד"צ בית יוסף, בית יעקב, העדה החרדית וכדומה).
באופן כללי, בישראל קיימים 2 סוגי כשרות עיקריים:
- כשרות כללית או רגילה בהשגת הרבנות – כשרות כללית או רגילה בהשגחת הרבנות המקומית מבוססת על גישה הלכתית רחבה.
- כשרות מהדרין – כשרות מהדרין בהשגחת בד"צים (בד"צ בית יוסף, בית יעקב, העדה החרדית, הרב מחפוד, הרב לנדאו, בעלזא וכדומה) אשר מבוססת על גישה מחמירה יותר.
מערך הכשרות בישראל מבוסס על גישת בית שמאי ובית הילל, אשר מאפשרת לכל אדם למצוא את מקומו מבחינת ההלכה היהודית. בראש ובראשונה, מערך הכשרות בישראל מחפש את המכנה המשותף המינימלי (כשרות רגילה) לשומרי כשרות, כאשר מזון כשר למהדרין שם דגש על הלכות ונושאים מהותיים אשר נמצאים במחלוקת פנימית או נוהגים להחמיר בהן. מסיבה זו, הבד"צים הפועלים בישראל אינם רשאים להנפיק תעודת כשרות נפרדת ותמיד נוכל למצוא חותמת של הרבנות המקומית וחותמת של בד"צ מסוים אשר מעניק פתרון לקהל הצרכנים שלו.
לסיכום, חשוב לציין כי כשרות מהודרת, מייקרת מאוד את עלויות ההובלה, הפריקה וההשגחה של המוצר הסופי לצרכן – כתוצאה מכך, ישנו הבדל משמעותי בעלויות של אותו מוצר בכשרות רגילה בהשגחת הרבנות המקומית מול כשרות מהדרין בהשגחת כל אחד מהבד"צים.